Visgilde Hans Visscher

Melkmarkt 32
8011 MD ZWOLLE
038-4234927

Tong is vis van de maand december

De feestmaand is begonnen! Heeft u al eens griet geprobeerd? Hiermee zult u zeker de show stelen tijdens het feestdiner. Griet is een magere platvis en behoort tot de familie van de tarbotachtigen. Grietfilet kunt u bereiden op dezelfde manier bereiden als (de duurdere) tarbot. Ideaal dus voor deze maand.

Het visvlees van de griet lijkt zeer sterk op dit van tarbot. In tegenstelling tot tarbot heeft griet (huid)schubben, is eerder ovaal van vorm en grijsbruin van kleur, heeft een gladde huid en geen beenknobbels. De meeste griet wordt aangevoerd in de wintermaanden. Grietfilet kunt u op dezelfde manier bereiden als (de duurdere) tarbot. Griet kunt u bakken, grillen, stoven, frituren en gebruiken bij visfondues. Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert m.a.w. altijd twee lichte en twee zwaardere filets op. De zwaarste filets wegen makkelijk het dubbele dan de lichtere filets. Uw Visgilde specialist kan u er meer over vertellen. Handig om te weten wanneer u de griet als specialiteit op tafel wilt zetten tijdens de feestdagen!

Visgilde Hans Visscher

Melkmarkt 32
8011 MD ZWOLLE
038-4234927

Openingstijden

maandag 11:30 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:30
donderdag 09:00 - 19:30
vrijdag 08:00 - 18:30
zaterdag 08:00 - 17:30
zondag Gesloten